'Net Als Zij' is opgericht door Leonie Maartje Sprokholt en bestaat sinds juli '18. Met 'Net Als Zij' ondersteunt Leonie zowel (kleine) ondernemers als grote bedrijven in het verhogen van het gastvrijheidsniveau, met name gericht op het ondervangen van het schrijnende personeelstekort in de Nederlandse horeca. Naast ondernemer, trainer, coach en groot fan van eten (want: wie niet?) is zij ook docent aan het ROC van Amsterdam, MBO College Almere Poort.

Voor de start van 'Net Als Zij' was Leonie werkzaam in verschillende bedrijven in de internationale hotellerie, waaronder zes jaar voor de PPHE Hotel Group. De wens om haar eigen bedrijf op te richten bestond al ruim vijf jaar (iets met alles perfect willen hebben voordat je start - niet per se handig) toen er vanuit haar netwerk een opdracht aangeboden werd bij The Student Hotel en ze rigoureus haar baan opzegde. Haar ouders zijn beide werkzaam het onderwijs dus het ondernemers-gen is niet aangeboren, maar voelt desondanks toch als thuiskomen.

Van jongs af aan wist Leonie dat ze naar de Hoge Hotelschool in Den Haag wilde. Een eigen hotel was het ultieme doel en Food & Beverage Manager worden was slechts een pitstop op weg naar de top, dacht ze. Onderweg leerde ze hoe belangrijk het is om een aanspreekpunt voor je team te zijn, zorgen voor de mensen om je heen en de werk-privé balans goed houden (vooral bij anderen, iets minder bij haarzelf). Je medewerkers zijn je grootste goed - het hart van je organisatie - waar je ontzettend zorgvuldig mee om moet gaan. 

In samenwerking met ROC MBO College Almere Poort heeft zij voor de opleiding Horeca Ondernemer Manager het Hybride Leren opgezet en uitgerold, met als belangrijkste uitgangspunt: 'Leiderschap'. Dat is namelijk hard nodig, in een branche waar de personeelstekorten zijn opgelopen tot 15.000 vacatures, alleen al in de randstad. Haar motivatie is dat iedereen ervaart hoe mooi het is om een baan in de hospitality te hebben en dat we "waardering tonen voor de inzet van onze medewerkers".

De Kracht van Kwetsbaarheid

Favoriete boek

Over welke invloed schaamte heeft op kwetsbaarheid en hoe belangrijk het is om toch 'de arena' in te gaan, ook al is er geen garantie voor succes. Helder geschreven en een aanrader voor iedereen, zelfs voor degenen die zeggen 'nooit last te hebben van schaamte'. Dat is gewoon een fabeltje.

Fitbit Versa, health & fitness watch

Favoriete gadget

Sinds ik deze heb, draag ik nooit meer een ander horloge. Daar gebruik ik 'm in de eerste plaats voor (wat een beetje gek is, I know), maar hij registreert ook mijn stappen, hartslag en calorieverbruik (handig, zeker na de uitgebreide brunch bij Pause at Pulitzer - zie 'favoriete hotspot').

Pause at Pulitzer, garden café

Favoriete hotspot

Ontbijt & lunch/brunch zijn favoriet en hier kom ik graag voor de Eggs Florentine of Pancakes met een perfecte flat white en een goed boek. Ondanks dat Pause middenin de stad zit (Prinsegracht 323), is de binntuin één van de meest serene plekjes van Amsterdam.

Ter ondersteuning van publicaties stelt 'Net Als Zij' rechtenvrije foto’s beschikbaar aan pers en media. Klik hier voor persfoto’s en hier voor het logo. 

Neem voor meer informatie, foto’s of een inhoudelijke reactie contact op via info@netalszij.com. Voor dringende persvragen kan contact opgenomen worden via 06-30301721.

Nog meer weten?

Ga naar Over Leonie, volg mij op Instagram of connect via LinkedIn.

 

Volg mij op:

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn

Contact

T: 06-30301721

E: info@netalszij.com

Net Als Zij

Leonie Sprokholt

Derkinderenstraat 67-2

Amsterdam, Nederland

© 2018 - vanuit liefde voor gastvrijheid. | foto's gemaakt door E.G. Photography.